Nowy, wyraźny trend w barach. Będziesz zaskoczony

Eksperci z NielsenIQ, serwisu danych śledzącego nawyki zakupowe konsumentów, stwierdzili jednoznacznie, że bary oferujące napoje bezalkoholowe zdecydowanie zyskują na popularności w całych Stanach Zjednoczonych. Trend ten jest szczególnie wyraźny wśród pokolenia Z i Millenialsów, którzy wybierają zdrowszy styl życia.

Spędzanie czasu w barze zwykle wiąże się, dla większości ludzi, z zamówieniem napoju alkoholowego, jednak nowy trend sprawia, że bary oferujące koktajle bez alkoholu zyskują na popularności.

Jak zauważają eksperci z branży, wraz ze wzrostem zainteresowania bary oferujące napoje bezalkoholowe pojawiają się w całym kraju, od większych miast, takich jak Filadelfia i Nowy Jork, po mniejsze miejscowości.

I tak nowy bar bezalkoholowy w Raleigh, Umbrella Dry Bar, będzie miał dużą imprezę w Sylwestra. Właścicielka Meg Paradise powiedziała, że chce, aby ludzie przychodzili i nie czuli presji, aby kupić napój alkoholowy.

Paradise podkreśla, że coraz więcej osób otwiera bary bezalkoholowe, gdy zbliża się „suchy styczeń”, a ludzie rozważają dodanie zdrowszego stylu życia do swoich postanowień noworocznych.

NielsenIQ donosi, że istnieją dwa główne powody, dla których ludzie wlewają do swych szklanek nowe smaki i nowe doświadczenie towarzyskie. 

Ostatnio coraz częściej widzimy, że w koktajlach bezalkoholowych umieszcza się alkohole bezalkoholowe, więc nie jest to już tylko mieszanka soków do zrobienia margarity bezalkoholowej, ale faktycznie otrzymujesz ten pełny smak

informuje Kaleigh Theriault, dyrektor ds. zaangażowania w napoje w NIQ

Alkohole bezalkoholowe są aromatyzowane jak tequila, gin lub bourbon a co najwyraźniejsze, to ludzie preferują i wybierają te opcje.

Sklepy spożywcze i monopolowe coraz bardziej stawiają na napoje bez alkoholu. Widzimy piwo bezalkoholowe, wino i napoje spirytusowe, o wartości ponad pół miliarda dolarów, a ich wartość rośnie dwucyfrowo z roku na rok. Ten wzrost nie zwolnił – podkreśla Theriault.

Źródło

Skomentuj artykuł: