Polskie stoisko na targach w Nowym Jorku

Na targach żywności Summer Fancy Food Show w Nowym Jorku - jednej z największych i najważniejszych wystaw żywności w USA - znalazło się polskie stoisko narodowe.

Targi, odbywające się 12-14 czerwca br. w halach Jacob K. Javits Convention Center, to jedna z największych wystaw żywności w Ameryce Północnej. Atrakcyjna oferta targów jest zgodna z kluczowymi dla branży spożywczej trendami konsumenckimi oraz innowacjami dotyczącymi przemysłu rolno-spożywczego.

Wystawę odwiedza co roku prawie 50 tys. specjalistów ds. żywności specjalistycznej, aby zapoznać się z ofertą 2,6 tys. wystawców z 57 państw.

Na polskim stoisku narodowym były prezentowane polskie produkty wysokiej jakości, m.in. soki, przetwory owocowo-warzywne, mrożone i suszone owoce i warzywa, suszone zioła, konfitury, syropy, nasiona, produkty ze zbóż ekspandowanych, produkty rybne, miody ekologiczne oraz słodycze.

Udział polskiego resortu rolnictwa w targach Summer Fancy Food Show jest doskonałą okazją do popularyzacji polskich artykułów rolno-spożywczych wysokiej jakości na arenie międzynarodowej, pozyskania nowych i utrzymania dotychczasowych rynków zbytu dla polskiej żywności.

Skomentuj artykuł: